Monday, October 08, 2007

Yemek uzerine

Isin blogguma bakmis, pek hos bulmus, sonra da neden yemek tariflerini eklemiyorsun demis. Ben de bunun uzerine dusundum. Yemek yapmasini seviyorum ama aslinda daha cok kendim icin degil yedirmek icin, ama simdiye kadar hic yemek tarifi yazamadim cunku ne kadar domates kac kilo et kac gram sundan bundan seklinde hic bir tarife hic uyamadim, uyamadigim gibi kendim icin de not edemedim. Benim yaptiklarim biraz gelisiguzel oldugundan da hic bir baskasina anlatamadim. Tarife uyamadigim icin kek tutturamiyor , pilavin oranini da hala cozemiyorum. Yine de Isin'i kiramadim, bare yemek tarifleri degil de yaptigimiz yemeklerden biraz fotograflar ekliyim dedim...Ozellikle de saglikli beslenmek uzerine yeni bir konu dusunuyorum belki bir gun bunun icin ozel bir blog yaratirim ama simdilik bunlarla yetinebilirim. Yemek yapmasi kadar sunmasi da onemli, iste ben de biraz bloggumu yemek tabaklari ve sunumlari ile susliyim birazcik...
Bu sitede gordukleriniz bizim Turk Mutfagina benzemiyor ama biraz Belcika'dan biraz oradan buradan karistirarak biraz da saglikli olsun diye ugrastigim emekler. Ornegin bu yandaki fotografdaki midye yemegi olacak. Midyeleri buharda pisiriyorsunuz , ben onceleri suda hasliyordum sonradan ogrendim ki mideyeler zaten hemencecik bisiyorlar, Onemli bir detay, 5 kere taze suda bir kerede tuzlu suda yikanmalari onceden. Sonra tencerede soganlari ve kerevizleri pisirdikten biraz su ekliyor, su kaynadiktan sonra mideyeleri ekliyorsunuz, 5 dakika sonra hazir oluyor.
Asagida gordugunuz kazandaki sebzeler de biraz sonra corba olacak. Ben usengec oldugumdan tum sebzeleri hasliyor sonra su ekliyorum. Bu corba benim gibi hergun sebze yemegi yapmaktan usenenler icin cok faydali , hem bir o kadar da lezzetli oluyor.

Bunlar da ozene bezene hazirlanmis kanepeler, firinda mantar (uzerileri kasar peynirli) ve meshur ispanakli boregim (milfoy hamuruyla) Hepinize afiyet olsun...



No comments: